Поиск по этому блогу

среда, 4 мая 2011 г.

КРУГЛИЙ СТІЛ «ЧЕРНІГІВЩИНА НАПЕРЕДОДНІ ВИБОРІВ»

Круглий стіл, присвячений майбутнім парламентським виборам відбувся 27 квітня у конференц-залі готелю «Україна». Учасниками заходу були : лідери політичних сил регіону, депутат Верховної Ради, потенційні кандидати в депутати по мажоритарних округах Чернігівщини, представники аналітичних центрів та ЗМІ, які висловили своє бачення майбутніх виборів у регіонах.

Учасники заходу висловили думку стосовно того, що у Чернігівській області вже стартувала підготовка до виборів до Верховної Ради України. Деякі кандидати вже впевнено працюють по мажоритарних округах Чернігівщини. Політичні експерти вважають, що хід виборчої кампанії буде залежати від фінансової складової мажоритарних кандидатів. Під час круглого столу обговорювались питання ризиків під час кампанії, а саме - поява столичних кандидатів – «парашутистів» і змогу протистояти цьому кандидатами - представниками місцевого бізнесу. Ще одним ризикованим сценарієм, на думку експертів, може стати повернення «старої гвардії» досвідчених політиків, уродженців Чернігівщини, таких як Іван Плющ, Олександр Волков і навіть Леонід Кучма. «З вересня розпочнуться кампанії, які матимуть два найважливіших ресурси: фінансовий та часовий. Це будуть ті кампанії, які реально націлені на перемогу. Перемога буде за тим кандидатом, чия робота на окрузі була системною» - вважає координатор проекту MESTNYE Павло Карайченцев.

«Викликає питання дата проведення наступних виборів та прийняття закону про вибори, а саме два основні моменти. По-перше, це процес висування кандидатів - мажоритарників, який буде визначати склад учасників. По-друге, це відбір та організація складу дільничних виборчих комісій» - зазначив представник Партії регіонів Володимир Вінниченко. Також Вінниченко прокоментував позицію партії: «Сьогодні ми маємо серйозний ресурс депутатів – мажоритарників, які представлені в обласній раді, а також народних депутатів, які планово працюють по округах Чернігівщини».

Цікавою темою для дискусії під час заходу були питання стосовно позиції міського голови міста Чернігова Олександра Соколова: чи піде діючий мер на мажоритарну кампанію від Партії Регіонів, фактично повторюючи шлях свого попередника Миколи Рудьковського. Також однією з місцевих інтриг буде можливе повернення Олексія Савченко з його проектом «За Чернігів», передвиборна кампанія якого не була доведена до свого логічного завершення.

Наостанок політичні експерти порадили місцевим кандидатам, які ще не ведуть роботу по округах, вийти зі стадії «очікування» і проявити себе.

Круглий стіл є частиною загальнонаціонального проекту Асоціації політичних консультантів України «Україна напередодні парламентських виборів». Партнери заходу: інтернет-видання «Високий Вал», Дискусійний клуб «Експертна думка», Спілка молодих політологів України.

Джерело: Асоціація політичних консультантів

Комментариев нет:

Отправить комментарий