Поиск по этому блогу

вторник, 21 февраля 2012 г.

Компанія "WHAT" представила результати лікування препаратом "Енерсель" хворих на туберкульоз

8 лютого в Експертному клубі «Чиста політика» відбулась презентація результатів дослідження медичного препарату «Енерсель» на хворих туберкульозом легенів. Результати представила американська компанія «World Health Advanced Technologies», яка виробляє препарат вже понад 20 років. Препарат пройшов цілий ряд клінічних досліджень, сертифікований в Україні, але до сьогодні він не мав широкого використання при лікуванні хворих на туберкульоз.

Проблема захворюваності на туберкульоз в Чернігівській області є дуже гострою. Щороку чернігівські лікарі виявляють близько 700 тубінфікованих, хворі потребують дорогого лікування, яке держава на разі забезпечити не може. І якщо в розвинених європейських країнах захворюваність туберкульозом становить 15-20 чол. на 100 тис. населення, то в Україні цей показник сягає 68,4 випадків на 100 тис.

Саме важка епідеміологічна ситуація в Україні і спонукала американську компанію «WHAT» розпочати програму лікування туберкульозу препаратом «Енерсель». Перший досвід використання препарату в лікуванні хворих на туберкульоз отримали лікарі Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру. Результати їх приємно вразили - 100% хворих, які приймали участь в експерименті, відчули загальне покращення свого стану, у них з’явився апетит та, що найголовніше, вони почали набирати вагу.

«В 2011 році була проблема з тубпрепаратами, їх дійсно не було в Чернігові, в Україні. Саме тоді ми почали застосовувати «Енерсель» як імуномодулятор. Перше, що ми побачили – це епідеміологічний ефект. Раніше ми лікували хворих 4-5 місяців, а тут вже через місяць ми отримали той же ефект. Це ще говорить про те, що ми зекономили дуже великі кошти. Адже кожній області держава виділяє по 4-5 млн. на придбання тубпрепаратів, вони дуже дорогі. Але якщо ми використовуватимемо цей препарат, тоді на ці гроші ми зможемо купити обладнання, зробити ремонт у відділеннях, - розповів Головний лікар Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру Валерій Дубров.

Лікар-інфекціоніст, науковий директор компанії «WHAT» Деріел Лоран особисто контролював стан хворих під час лікування. Протягом всього процесу лікування разом з ним працювала перекладач - виконавчий асистент Ірина Шарейко . Лікар зазначає, що цілком задоволений результатами, які він отримав. Перша група хворих з вперше виявленим туберкульозом легенів з диструкціями та бациловиділенням, що приймала участь в експерименті, вже після двотижневого курсу лікування препаратом «Енерсель» показала позитивну динаміку, а ще за тиждень сім хворих із семи повністю одужали. З восьми хворих другої експериментальної групи, що мали мультирезистентні форми туберкульозу з інфільтраціями, кавернами та великими процесами в легенях було вилікувано четверо. Ще четверо пацієнтів відчутно покращили свій стан. Вони продовжили лікування, оскільки їх стан ускладнювався ураженням однієї з часток легенів, багаторічним протікання хвороби та низьким соціальним рівнем життя.

«Енерсель» ( з англ. «energy» – клітина та «cell» – енергія) – імуномодулюючий засіб, який ефективно діє як в поєднані з іншими лікарськими препаратами так і самостійно. Його можна вживати як превентивний засіб з метою зміцнення імунних сил організму дітям, вагітним жінкам та людям похилого віку. В результаті дослідження не було виявлено жодних побічних ефектів дії препарату. Президент компанії «WHAT» Доктор Девід Крістнер впевнений, що «Енерсель» може стати справжньою панацеєю у лікуванні туберкульозу легенів та онкозахворювань, це революційне відкриття в медицині, яке можна поставити на один щабель з винаходом пеніциліну. 21-компонентний засіб має 7 лікарських форм і є удосконаленою формулою неодноразово розведених рослинних екстрактів, зчитаною з древньоєгипетських манускриптів.

«Ми вивчили 130 альтернативних методів лікування у всьому світі і знайшли найбільш оптимальний. Ми знайшли лікування, що не має побічних ефектів. – Запевняє доктор Девід Крістнер. - Ми хочемо дослідити дію препарату на різноманітних захворюваннях. Сьогодні «WHAT» є єдиною компанією у світі, яка може повністю дослідити будь-які гомеопатичні препарати на своєму обладнанні та може визначити активність препарату в будь-якій області».

Два роки знадобилось компанії «WHAT», щоб здолати бюрократичний апарат нашої країни та надати гуманітарну допомогу на загальну суму близько 1 млн. доларів і розпочати лікування хворих. Та це не зупинило ентузіастів. Вже незабаром у Чернігові має відкритися клініка «Енерсель» та фабрика по виробництву цього препарату.

«Велику зацікавленість в подальшому дослідженні препарату проявляють США та низка європейських країн. На Карибських островах, в Південно-Східній Азії та Західній Європі вже активно застосовують «Енерсель» при лікуванні різноманітних захворювань. В Таїланді ефективно працює надсучасна клініка «Енерсель». В перспективі наша компанія планує працювати з кожною країною світу. Одразу після прес-конференції в Україні ми відвідаємо Таїланд, Лаос, побуваємо в Китаї та на Філіппінах, після чого знову повернемося до хворих в Україну», - зазначив Віце-президен компанії «WHAT» Джон Баямонте.

Комментариев нет:

Отправить комментарий