Поиск по этому блогу

вторник, 10 апреля 2012 г.

Наталія КОРОЛЕВСЬКА: Нові лідери, нова економіка, опора на громадянське суспільство


«Чернігівський регіон - регіон контрастів з колосальною історією, унікальною природою і великими можливостями», - так охарактеризувала місто легенд Чернігів та область народний депутат України, Голова Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, лідер Партії «Україна-Вперед!» Наталія Королевська під час прес-конференції в Експертному клубі «Чиста політика» 6 квітня.
Під час свого виступу пані Королевська зробила акцент на основних проблемах регіону : скорочення чисельності населення,  найвища смертність в країні, 25-те місце в країні по соціально-економічному розвитку, 19-те по індексу людського розвитку, 23-тє по розвитку медицини.
 «Ситуацію в Чернігівській області  можна виправити завдяки закладеному природою сільськогосподарському потенціалу, потенціалу малого і середнього бізнесу», - запевняє фаховий економіст Королевська.
 Пані Наталія наголосила, що в будь-якій  розвиненій країні, місто, яке знаходиться неподалік від столиці завжди є найпривабливішим для молоді, для інвесторів. Ми повинні зробити все, щоб збільшити міграцію населення, - запевняє вона.
 Ще однією незадіяною можливістю регіона народний депутат назвала розвиток туристичного сектору.
 Серед проблем, на які також звернула увагу Королевська – непомірні ціни на аренду землі для малого і середнього бізнесу та проблема модернізації ТЕЦ.
 Головна мета приїзду лідера партії «Україна-Вперед!» - презентація програми «Нова економіка – нова країна». За словами авторки проекту в програмі прораховано перспективи України та її можливості, але не в макропоказниках, які не відображують дійсну картину, а виключно за стандартами життя. До уваги було взято: рівень пенсій, заробітних плат, рівень народжуваності , рівень життя громадян, конкурентні переваги країни, тощо.
  Детально зупинилась Королевська і на задачах, які вона ставить перед своєю новою політичною силою. По-перше, необхідно привести в політику нових людей, які мають амбіції, можливості та бажання працювати на команду та на розвиток держави. По-друге, збудувати економіку країни, яка за 20 років втратила свій колосальний потенціал. І, нарешті, контроль зі сторони громадянського суспільства. Сьогодні влада ставить під контроль усіх, хто має амбіції виступити супроти неї.
 «Нам необхідно вибудувати політичну опору на громадянських лідерах, на лідерах думок, які так само як виходили на протести працюватимуть і над економічною програмою, проектом «Народна Реформа», яку «Україна-Вперед!» вже подала до Парламенту».
 «Ми дуже сподіваємось, що в Чернігівській області з громадянськими лідерами нам вдасться  вибудувати ефективне співробітництво,  ми також знайдемо нових лідерів, яких ми підтримаємо і які будуть представляти Ваш регіон в Парламенті і, дуже сподіваємось, на Ваше розуміння і співробітництво», - підсумувала свій виступ Наталія Королевська.

Комментариев нет:

Отправить комментарий