Поиск по этому блогу

среда, 6 октября 2010 г.

Чернігів готовий до початку нового опалювального сезону


Чи готовий Чернігів до початку опалювального сезону? Саме це питання з'ясовували чернігівські журналісти під час прес-туру на основні теплопостачальні підприємств міста – КЕП "Чернігівську ТЕЦ" фірми "ТехНова" і ВАТ "Облтеплокомуненерго", а також стратегічні комунальні підприємства "Чернігівводоканал" та "АТП-2528". Журналісти мали змогу поспілкуватися з керівниками усіх підприємств – Олександром Білобровим, Юрієм Барбаровим, Олександром Шкінем та Олександром Жигалком.

У прес-турі взяв участь Чернігівський міський голова Олександр Соколов.
Міський голова повідомив, що Чернігів готовий планомірно вступити в опалювальний сезон. Як завжди, підготовка міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період була комплексною. Йшлося про ефективну роботу не лише підприємств житлово-комунального господарства, а й тих виробництв, які забезпечують чернігівців продуктами першої необхідності. О.Соколов висловив сподівання, що зима принесе цього року менше сюрпризів, аніж торік.

"Традиційно дитячі садки, школи та лікарні будемо підключати до тепла раніше. У житлових будинках тепло з'явиться 15 жовтня, але якщо суттєво похолодає, то теж раніше", - сказав керівник міста. О.Соколов уточнив, що тепло у дитячих садках та лікарнях має з'явитися уже 6 жовтня. Відповідне розпорядження міського голови готується до підписання.

"Планова робота дозволила підготувати місто до опалювального сезону. Це основний висновок!" – підкреслив Чернігівський міський голова. Олександр Білобров: «Всі необхідні ремонтні роботи проведено, якість вугілля висока. Тому наші теплові мережі на 100 % відсотків готові до початку опалювального сезону. З державою ми повністю розрахувалися за газ. У літній період чернігівці були забезпечені гарячою водою повністю. Все це завдяки закінченню першого етапу закільцівки тепломереж. Сподіваємося, що у подальшому НКРЕ підтримає наші інвестиційні плани і ми зможемо повністю закільцювати місто.

Приємно те, що містяни оцінили якість наших послуг, адже влітку Чернігів отримував безперебійну подачу води. Тому зараз заборгованість від населення мінімальна, порівняно з попередніми періодами».

Він також розповів про втілення Програми енергозбереження в установах освіти м. Чернігова на 2010 - 2014 роки. Цього року для реалізації Програми бюджетом передбачено 3,3 млн. грн. Ці кошти направляються на модернізацію систем опалення будівель шкіл та дитячих садків, які отримують опалення від ТЕЦ. Встановлюються сучасні системи автоматичного регулювання споживання тепла з обладнанням вузлами обліку енергоносіїв, проводяться роботи з очищення та часткові ремонти систем опалення у 38 закладах освіти.

Крім того, впровадження Програми забезпечує реальну економію для бюджету. Реалізація цьогорічних заходів, за розрахунками, дозволить економити щороку біля 1,5 млн. грн. У цілому ж реалізація Програми скоротить річні витрати бюджету майже на 10 млн. грн. та окупить вкладене за 3,6 років.

"Наша мета в енергозбереженні – розробка та впровадження Єдиної міської системи енергетичного менеджменту Чернігова, яка б охоплювала всі заклади та установи бюджетної сфери, а у перспективі і житлово-комунальне господарство", - зауважив О.Соколов.

За інформацією підприємства, на Чернігівській ТЕЦ, відповідно до розроблених графіків, виконано поточні ремонти парових котлів та парових турбін, одну з турбін відремонтовано капітально.

Традиційно влітку ремонтувалися теплові мережі та обладнання теплових пунктів. На сьогодні загальний стан виконання робіт складає 100%. Підготовлено 63 центральних теплових пунктів, а також випробувано 141,1 км теплових мереж.

Для забезпечення роботи станції в осінньо-зимовий період на вугільних складах підприємства накопичено майже 100 тис. тонн вугілля. Також ТОВ Фірма "ТехНова" заключила договори на постачання необхідних обсягів природного газу. Запас мазуту становить 1029 тонн.
На ВАТ "Облтеплокомуненерго" до зими підготовлено усі 45 котелень (37 з них працюють у Чернігові), усі теплові мережі та 110 центральних теплових пунктів. На КП "Чернігівводоканал" у процесі підготовки до осінньо-зимового періоду проводилися такі роботи:
- ремонт та заміна комунальних водопровідних мереж (1,2 км, що складає 109,1% від запланованого);
- ремонт та заміна комунальних каналізаційних мереж 0,078 км;
- встановлення утилізаторів (спеціальних установок, що дозволяють економити газ) на 7 котельнях.
Всього в обласному центрі Чернігівщини підготовлено до роботи взимку 4 водопровідних насосних станцій, 11 каналізаційних насосних станцій, каналізаційні очисні споруди і 55 свердловин.

Підготовчі та ремонтні роботи мереж водопостачання виконувалися за рахунок різних джерел фінансування, у тому числі з державного бюджету – понад 410 тис. грн. та коштів підприємства майже 90 тис. грн.

Загалом у місті проведена комплексна підготовка будинків до нового опалювального сезону з видачею паспортів готовності. Виконано поточний ремонт майже 240 покрівель, ремонт 36 опалювальних систем, 26 систем гарячого водопостачання, 120 систем холодного водопостачання, відремонтовано 43 об'єкти енергозабезпечення будинків (електрощитових). За інформацією управління житлово-комунального господарства міської ради, у Чернігові до зими 2010-2011 років комплексно підготовлено усі 2003 житлові будинки.

На "АТП-2528" взимку працюватимуть 58 одиниць спеціальної техніки, цього року придбано 2 одиниці нової спеціальної техніки. На підприємстві заготовлено 16,6 тис. тонн піску, закуплено понад 7 тис. тонн технічної солі.

Уже розроблено та погоджено з ДАІ, Деснянським та Новозаводським районними виконкомами маршрути руху снігоприбиральної техніки. Крім того, на комунальному підприємстві створюється запас паливно-мастильних матеріалів, автошин, акумуляторних батарей, запасних частин та інших допоміжних матеріалів. Ведуться переговори з підприємствами, які мають на балансі спеціальну техніку, щодо узгоджених дій взимку на випадок сильних снігопадів.
http://www.politika.cn.ua/list/ua/news/0/2912.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий