Поиск по этому блогу

среда, 1 декабря 2010 г.

Громадські організації будуть вивчати ефективність місцевого оподаткування


«Наскільки ефективною є діяльність Чернігівської міської влади у сфері місцевого оподаткування?» - пошук відповіді на це питання є головним завдання нового спільного проекту двох чернігівських організацій Освітнього центру «Ініціатива» і «Поліського фонду міжнародних і регіональних досліджень». Про це під час прес-конференції повідомили представники цих організацій Павло Пущенко та Юрій Вдовенко.

Як повідомив голова ЧОЦ «Ініціатива» Павло Пущенко, новий проект називається «Громадський моніторинг бюджетної політики в сфері застосування місцевих податків у м. Чернігові». А головним завданням його є дослідження ефективності діяльності Чернігівської міської ради в бюджетній політиці щодо управління місцевими податками та зборами. Зокрема, виконавці проекту зосередяться на досліджені оподаткування у сфері туристичного збору та збору за паркування автомобілів.

За наслідками моніторингу експерти проекту сформують свої рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності влади в цих сферах та будуть лобіювати їх закріплення в місцевих нормативно-правових актах.

Представник «Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень» Юрій Вдовенко розказав про конкретні інструменти громадянського моніторингу чернігівської влади. Так, протягом проекту планується налагодити співпрацю з відповідними управліннями і відділами міської ради та податкової інспекції.

Крім цього, буде здійснюватися вивчення існуючої нормативно-правової бази національного рівня, рішень та постанов місцевої влади у сфері стягнення місцевих податків та зборів, а також проведено контент-аналіз місцевих ЗМІ на дану проблематику.

Для з’ясування думки платників щодо існуючої системи застосування місцевих податків і зборів в Чернігові та виявлення можливих напрямів її покращення буде проведено 2 фокус-групи.

Виконавці проекту також зазначили, що сподіваються на партнерські стосунки з місцевою владою та відповідними управліннями. Адже робота проекту спрямована на пошук шляхів ефективнішого наповнення міського бюджету за рахунок місцевого оподаткування.

Реалізація цього проекту стала можливою завдяки підтримці Фонду демократії Організації Об’єднаних Націй (UNDEF) та Творчому центру ТЦК.

Джерело: Павло Пущенко

Комментариев нет:

Отправить комментарий