Поиск по этому блогу

пятница, 28 января 2011 г.

Чи вирішиться у Чернігові проблема з безпритульними тваринами?



У Експертному клубі «Чиста політика» відбувся круглий стіл на тему: «Чи вирішиться у Чернігові проблема з безпритульними тваринами?»

На захід були запрошені представники організацій із захисту тварин, влади та ЗМІ.

Довгий час у Чернігові точаться розмови про шляхи вирішення проблеми безпритульних тварин. Представники організації «Зоошанс» лобіюють прийняття програми гуманного поводження з братами нашими меншими. Населення – здебільшого обурене й вимагає від влади роз’яснень і «кардинально вирішити питання».

На думку керівника міської громадської організації «Зоошанс» Наталії Мойсеєнко, проблема з вирішенням долі безпритульних тварин у нашому місті вже переросла в соціальний конфлікт. Представники організації розробили проект, який би врегулював чисельність собак на вулицях Чернігова. Але до його реалізації діло так і не дійшло. Оскільки прийняття цієї програми вимагає багатьох доопрацювань, погоджень та затверджень.

У свою чергу, начальник ЖКГ Чернігова Вадим Антошин запевнив присутніх, що запропоновану зоошанцівцями програму неможливо реалізувати на рівні нашого міста. Адже, якщо керуватися чинним законодавством, утримання притулку вимагає значних ресурсів. А таких коштів у міському бюджеті немає.

Присутні на заході депутати міської ради Олександр Мельник, Ірина Любухіна та В’ячеслав Лебідь висловили своє незадоволення великою кількістю чотириногих безхатченків на вулицях міста, а також негуманним до них ставленням. Народні обранці обіцяли лобіювати вирішення цієї проблеми на пленарних засіданнях міської ради.

У ході дискусії було прийнято рішення: створити ініціативну групу з вирішення цієї проблеми. До групи ввійдуть депутати міської ради та спеціалісти профільних установ і організацій.

А заступник чернігівського міського голови Микола Сенькович пообіцяв особисто контролювати процедуру розробки єдиної програми, яка допоможе врегулювати чисельність безпритульних тварин у місті.


Джерело: Експертний клуб «Чиста політика»

http://www.politika.cn.ua/list/ua/news/0/4183.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий