Поиск по этому блогу

четверг, 24 ноября 2011 г.

Україна без альтернативи. Новий закон про вибори — консервація старої політики

У експертному клубі «Чиста політика» відбулася прес-конференція голови обласної організації політичної партії «Україна Майбутнього» Романа Семешка на тему: «Україна без альтернативи. Новий закон про вибори — консервація старої політики».

Під час прес-конференції обговорювалися такі питання: 

які наслідки для української демократії і для держави в цілому буде мати новий закон про вибори до Верховної Ради України? 

що чекає Україну під час виборчої кампанії та після виборів? 

чому прийняття нового закону підтримала парламентська опозиція (БЮТ та НУНС),

чим вказаний закон для них є вигідним?

«Новий Закон «Про вибори народних депутатів України» спрямовано на консервацію діючого режиму Партії регіонів та її сателітів. Це шлях до тотального контролю над законодавчою владою з допомогою силових державних органів та криміналітету. Що ж стосується підтримки закону представниками від БЮТ та НУНС, то це свідчить про змову депутатів Верховної Ради від опозиції з провладною більшістю та небажанням допустити до Парламенту нові «позапарламентські» політичні сили. Як відомо, 17 листопада Верховна Рада прийняла в цілому Закон про вибори. «За» проголосували 366 депутатів. БЮТ дав 62 голоси. НУНС – 36. Закон передбачає заборону виборчих блоків партій, змішану пропорційно-мажоритарну виборчу систему і 5% прохідний бар’єр», - зазначив Роман Семешко.

Також він наголосив, що основна мета цього закону – це забезпечення можливості отримання партією влади в наступному скликанні парламенту понад 300 депутатів та змін до Конституції, які призведуть до призупинення процесів євроінтеграції України.

Комментариев нет:

Отправить комментарий