Поиск по этому блогу

среда, 29 августа 2012 г.

Передвиборна боротьба – кулаками?



Передвиборні перегони ще тільки офіційно стартували, а політичні бійці уже встигли принести на вулиці Чернігова парламентські методи боротьби – кулаками.

Принаймні так заявили громадські активісти організації «За Чернігів». Їх агітаторів, які роздавали інформаційні листівки, серед білого дня у самому центрі міста – під стінами облдержадміністрації, – побили невідомі.

– За 10 років, що я займаюся громадською діяльністю, ми друкували чимало журналістських розслідувань, але такого я ще не бачив. 16-річних хлопців не просто били, обзивали «донецькими», одного з них душили. Машина, на якій нападники тікали з місця події, зареєстрована в Солом’янському районі Києва. Ми зняли побої. Зафіксували їх на фото: такі сліди на шиї, ніби людина вішалася. Написали заяву до міліції, порушена кримінальна справа, – розповів Олександр Бей, громадський діяч.

Це вже не перша сутичка громадських активістів з опозицією. Третьому сектору просто заважають працювати, стверджують вони. Перші суперечки відбулися у чернігівському дворі близько місяця тому.

– На зустрічах «з народом» у дворах приходить більша «група підтримки» від самої політичної сили, ніж мешканців навколишніх будинків. Ми зіштовхнулися з тим, що ця «група підтримки» просто не давала нам працювати чи навіть підійти поближче. Виходить, опозиція і влада поділили між собою не тільки округи, а навіть двори. Фактично, громадська організація не має вже права зайти у двір, спілкуватися, роздавати газети. Це нас вразило найбільше, – наголосив керівник організації Андрій Глаба.

Комментариев нет:

Отправить комментарий