Поиск по этому блогу

понедельник, 15 ноября 2010 г.

УДОСКОНАЛЕННЯ ВИБОРЧОГО ЗАКОНОДАВСТВА В УКРАЇНІ: ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА

15 листопада 2010 року за ініціативи щойноствореної і нині єдиної в Україні кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України відбувся круглий стіл на тему:
«УДОСКОНАЛЕННЯ ВИБОРЧОГО ЗАКОНОДАВСТВА В УКРАЇНІ: ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА».

Мета заходу - формування науково-експертної думки щодо напрямів та механізмів вдосконалення виборчої системи в Україні.
В обговоренні взяли участь слухачі Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів та науковці кафедри парламентаризму та політичного менеджменту:
ГОШОВСЬКА Валентина Андріївна - професор, д.політ.н., завідувач кафедри, директор Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів;
ЯЛОВИЙ Володими Борисович - доцент кафедри, к.н.держ.упр., заступник керівника Апарату Верховної Ради України;
КАЛЬНИШ Юрій Григорович, професор кафедри, д.н.держ.упр.
ПАШКО Людмила Андріївна, професор кафедри, д.н.держ.упр.;
РУБЛЮК Оксана Василівна, професор кафедри, к.політ.н.;
ГАЗІЗОВ Михайло Михайлович, доцент кафедри, к.політ.н.;
МАРЧУК Ростислав Петрович, доцент кафедри, к.ю.н.;

Під час обговорення з’ясовувалися особливості проведення останніх виборів до місцевих рад в Україні та практика реалізації виборчого законодавства, а також визначено основні тенденції виборів до місцевих рад в Україні. Крім цього, проведено swot-аналіз результатів виборів до органів місцевого самоврядування та розроблено пропозиції щодо вдосконалення реалізації виборчого законодавства до місцевих рад в Україні.

Спільна експертна думка, з якою погодилися всі учасники круглого столу: апробація змішаної виборчої системи під час останніх виборів до місцевих рад довела свою доцільність для України.

На думку науковців, країні потрібен вдосконалений проект закону про вибори у парламент, який би передбачав змішану систему виборів з урахуванням недоліків відповідного закону про вибори до місцевих рад.

Узагальнену внаслідок обговорення експертну думку у вигляді резолюції круглого столу буде надіслано до суб’єктів законодавчої ініціативи та в засоби масової інформації.
Прес-служба Національної академії державного управління при Президентові України

Комментариев нет:

Отправить комментарий