Поиск по этому блогу

среда, 6 апреля 2011 г.

Відтепер на Чернігівщині інтереси роботодавців буде представляти ЄПО



4 квітня відбулися збори голів та уповноважених осіб від організацій роботодавців Чернігівської області, результатом яких стало створення Єдиного представницького органу (ЄПО) сторони роботодавців Чернігівської області.

До 2009 року на території Чернігівської області працювало лише одне об’єднання роботодавців, зараз таких об’єднань три. У ст.16 Закону «Про організації роботодавців» йдеться про те, що якщо на одному рівні діють декілька об'єднань роботодавців, для ведення колективних переговорів і укладення угод вони повинні утворити єдиний представницький орган, який діє від їх імені, або делегувати відповідні повноваження одній організації роботодавців чи одному об'єднанню організацій роботодавців.

На зборах об’єднань організацій роботодавців, які ініціювало Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина», були присутні голови то уповноважені особи від організацій роботодавців області. Підсумком зборів стало майже одностайне (один представник утримався) прийняття рішення про створення єдиного представницького органу сторони роботодавців - як вищого представницького органу об'єднань організацій роботодавців Чернігівської області. Метою створення ЄПО ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ є представництво та захист інтересів роботодавців, їх об'єднань на регіональному рівні в економічних, соціально-трудових та інших відносинах, координація та консолідація спільних дій, посилення впливу на процеси формування соціально-економічної політики та розвитку соціального діалогу в регіоні.

Одразу ж після зборів відбулося перше засідання новоствореного ЄПО, на якому було обрано членів Правління та Голову. Головою ЄПО став Лазар Віктор Леонідович - голова Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців „Сіверщина”, депутат обласної ради.

На думку Голови обласної організації об’єднання роботодавців Чернігівщини, депутата міської ради Сергія Аверченко: «Створення ЄПО, безсумнівно, є позитивним кроком не лише на шляху вдосконалення роботи підприємств області, а й на шляху до плідних взаємин між владою, профспілками та роботодавцями регіону. Оскільки з моменту підписання угоди про створення ЄПО сторони роботодавців, цей орган є єдиним законним та легітимним представником інтересів бізнесового середовища Чернігівської обл. в стосунках зі сторонами соціального партнерства».

Ефективна взаємодія роботодавців, влади та профспілок має сприяти балансу професій на ринку праці та вирішити проблему працевлаштування молодих спеціалістів, сприяти підвищенню рівня життя мешканців Чернігівського регіону.

Джерело: Софія Волченко

Комментариев нет:

Отправить комментарий