Поиск по этому блогу

понедельник, 5 сентября 2011 г.

Джаз і Бабине літо в Чернігові!














































На початку жовтня у стародавньому, історичному українському місті Чернігові відбудеться фестиваль сучасного джазу Chernihiv Jazz Open. Захід, організований молодими прогресивними людьми, що об'єдналися у творчу формацію «ЧЕ Студіо», претендує стати головною музичною подією північного регіону України.

Перший фестиваль Chernihiv Jazz Open відбувся 11-12 грудня минулого року в стінах Чернігівського філармонійного центру. Обидва концертні дні були аншлаговими: перед чернігівцями і гостями фестивалю виступали Джамала, тріо Усеіна Бекірова, Moonlight, Dislocados, Unity, Jam Bubble band та Dixiland. Відлунням фестивалю стала серія джазових виступів в чернігівських клубах і на концертних майданчиках.

Цього року Chernihiv Jazz Open перетворюється на подію міжнародного рівня: на фестивалі заджемують не лише вітчизняні зірки джазу, але також гості з-за кордону. Це професійно організований фестиваль для відкритих і успішних людей, це територія позитивних емоцій, свободи і джазу, сплетіння приголомшливої енергетики, відвертої публіки і талановитих музикантів. Певної додаткової ваги події додає той факт, що Chernihiv Jazz Open буде презентований цього року на головній джазовій сцені України у Коктебелі. Фестиваль відбудеться в чудовий жовтневий уїкенд 7, 8 і 9 жовтня в місті-легенді Чернігові. Неформальне препаті-відкриття фестивалю відбудеться в п'ятницю 7 жовтня в одному з арт-пабів міста. А в суботу і неділю на глядачів чекатимуть два насичених концертних дня на головному концертному майданчику міста – сцені обласного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.

В межах фестивалю відбудуться виступи колективів з різних країн:

LELA Project (Україна-Вірменія)
Morfe Acoustic Band (Білорусь)
Pushkin Klezmer Band (Україна, Росія, Молдова)
Five Points і Ольга Лукачева (Україна)
Karl Frierson (Німеччина) і біг-бенд Дениса Аду (Україна)

Детальніше познайомитися з виконавцями і колективами можна на сайті фестивалю: www.chejazz.info.

Chernihiv Jazz Open обіцяє стати не вузько-музичною, а яскравою загально-культурною подією. На фестивальному майданчику буде організована виставка чорно-білої фотографії молодих українських і зарубіжних фотографів – переможців відкритого всеукраїнського фотоконкурсу «Inside Jazz». У арт-пабах і клубах міста пролунає серія джазових after-party — позапрограмних музичних подій і вечірок. А весь майданчик фестивалю стане простором творчого спілкування, обміну емоціями та ідеями.

Загалом, пропустити таку подію справжнім шанувальникам прогресивного джазу і просто поціновувачам нових цікавих місць ніяк не можна. Відчуйте справжнє Бабине літо в Чернігові! Слухайте джаз! Отримуйте задоволення від прекрасної музики, приємної тусовки і... золотої осені!

Леся Федоренко, керівник творчої агенції «ЧЕ Студіо»:

- Торік журналіст з Росії, що приїхав для висвітлення нового джазового фестивалю, не особливо занурюючись в інформацію про місце проведення, був дуже здивований красою Чернігова і зв'язком часів, що реально відчувається у місті. Тобто, поки людина не приїхала, вона не асоціювала місце проведення новонародженого джазового фесту з другим по величі містом Київської Русі! І він був по доброму вражений. Цього року фестиваль проходитиме в прекрасний час – Бабине літо. І місто-парк, місто-легенда Чернігів, я впевнена, подарує всім незабутні враження!

Дмитро Коровін, арт-директор фестивалю:

- Дуже приємно усвідомлювати, що наш фестиваль став міжнародним, що вже можна говорити про якісь його особливості. Так повелося, що Chernihiv Jazz Open тяжіє до етнічної музики, запрошуючи артистів, у творчості яких присутній цей елемент. Це вийшло ненавмисно, але і не можна сказати, щоб випадково, оскільки абсолютно всі люди, задіяні в підготовці фестивалю, люблять фолк у всіх його багатогранних проявах. Ми вирішили, що не чинитимемо опір нашому душевному інтуїтивному тяжінню і дозволимо фестивалю дорослішати і самостійно набувати впізнанної зовнішності. Нам дуже подобається, що у фестивалю є душа, сподіваємося, що це відчувають також глядачі і учасники.

Євгенія Стрижевська, радіоведуча, джазовий критик і керівник продюсерського агенства «CAD»:

- Для мене фестиваль — це комплекс. Музика, публіка, менеджмент, місце проведення. Chernihiv Jazz Open робить акцент на українську музику і музикантів. Це прекрасно. Публіка в Чернігові — не просто відкрита і привітна, а при цьому і дуже грамотна, професійна. Це чудово. Менеджмент фестивалю Chernihiv Jazz Open, з упевненістю можу сказати — один з кращих в Україні. Це дуже приємно. І якби я не була, власне, ведучою фестивалю, я б обов'язково відвідувала цей фест з року в рік хоча б тому, що до Чернігова хочеться повертатися знову і знову.

Джерело: ТА «ЧЕ Студио», Олександра Федоренко.


www.chestudio.info

zebras@ukr.net, zebra@cmg.cn.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий