Поиск по этому блогу

среда, 28 сентября 2011 г.

Михайло Чечетов: «Ми зацікавлені у широкій консолідації політсил…»


У Експертному клубі «Чиста політика» відбулась прес-конференція з народним депутатом України, першим заступником Голови депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді, радником Президента України Чечетовим Михайлом Васильовичем.

Парламентар акцентував увагу на трьох основних питаннях, що на сьогодні на його думку являються найактуальнішими для нашої держави: 1. Як вплинуть рішення, прийняті на з’їзді партії «Единой России» на ситуацію в Україні?
2. Чому Партія регіонів зацікавлена у консолідації політичних партій?
3. Що нам очікувати від бюджету та програми соціально-економічного розвитку, яку було прийнято на розгляд до Верховної Ради?

Кілька днів тому у Москві відбувся з’їзд партії «Единая Россия», у якому взяли участь і представники Партії регіонів. (Між ПР і «Единой Россией» у 2005 році було укладено договір про співпрацю. – авт.) Як розповів Михайло Васильович, на з’їзді були прийняті історичні рішення, які вибудують план стратегічного розвитку Росії на наступні 12 років. Причому ці рішення будуть враховані і світовою спільнотою. Адже Росія досить сильна і впливова держава, яка зараз стала ще більш зрозумілою у своїх політичних і економічних кроках.

«Так позитивна ситуація склалася і у нас – на 10 років уперед стратегія розвитку України також випрацьована і зрозуміло те, що її лідером є і буде Віктор Янукович. В основі довгострокових відносин двох держав будуть знайдені підходи щодо вирішення «газового питання». Планується ще одна зустріч, після якої значно знизиться цінова політика по газу. Сьогодні є розуміння керівниками двох країн, що в реалізації розвитку стратегії обох держав важливим фактором є поглиблення співробітництва між Росією та Україною», - зазначив Михайло Чечетов.
Важливим фактом для входження країни на світовий рівень народний депутат вважає консолідацію політичних сил. Адже це посилить стабільність держави, що, у свою чергу, забезпечить її успішний політичний і економічний розвиток.
«Наша партія відкрита для всіх, - наголосив Михайло Васильович, - ми виступаємо за широку консолідацію політичних сил, яка є основою стабільності в Україні, без якої неможливо проведення модернізації країни. Двері нашої партії відчинені для всіх, хто підтримує програму Президента України, з якою він переміг на виборах, і готові підставити свої плечі під виконання цієї програми, працюючи на державу. У країні повинен бути порядок! В умовах хаосу добре лише ламати, а творити та будувати можливо лише за умови стабільного порядку та відповідальності. Відмінність між нами та нашими політичними опонентами саме в цих пріоритетах. Вони ставлять знак «дорівнює» між демократією та анархією, а ми – між демократією, порядком та відповідальністю».

Михайло Чечетов також зупинився на характеристиці нової програми соціально-економічного розвитку, яку було прийнято на розгляд до Верховної Ради. На його думку, навіть в умовах кризи стан нашої економіки дозволяє збільшувати заробітні плати та пенсії, і знижувати деякі позиції у оподаткуванні: «Наступного року заробітні плати працівників бюджетної сфери зростуть на 600-800 гривень. І я не сумніваюся, що рік за роком умови життя наших громадян лише покращуватимуться. І все це завдяки реалізації стратегії нашої партії та Президента».
На запитання журналістів щодо майбутніх виборів Михайло Чечетов запевнив: «Ми переможемо на будь-яких виборах. Адже Партія регіонів - це єдина політична сила, яка не словами а ділом доказала свою значущість для українського народу».

Джерело: Експертний клуб «Чиста політика»

Комментариев нет:

Отправить комментарий