Поиск по этому блогу

четверг, 18 марта 2010 г.

Чи потребує коригування Стратегія розвитку м. Чернігова?


Круглий стіл під назвою “Промислово-економічний розвиток і підприємництво: перші підсумки виконання Стратегії розвитку м. Чернігова” відбувся вчора в експертному клубі “Чиста політика”.

Представники Чернігівської міської ради та експерти від громадськості обговорили стан та перспективи виконання першого блоку Стратегії розвитку м. Чернігова на 2007-2015 роки, що стосується промислово-економічного розвитку і підприємництва.

Звітуючи про проведений аналіз самої Стратегії та виконання запланованого, віце-президент Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень Юрій Вдовенко зауважив, що питань до обраних стратегічних цілей немає, зауваження викликають скоріше заходи з реалізації, які й потребують певного уточнення.

Заступник міського голови Олександр Сердюк підкреслив, що Чернігів став першим серед обласних центрів, де було розроблено та прийнято довгострокову Стратегію розвитку. Головною проблемою її втілення він вбачає недосконалість вітчизняного законодавства, що позбавляє місцеву владу реальних механізмів та важелів впливу на фінансово-економічну сферу, зокрема в питаннях будівництва та землі. Те ж саме висловили й присутні на обговоренні депутати міської ради.

Учасники заходу зійшлися на думці, що було б доцільним переглянути Стратегію розвитку міста в частині саме Програмного комплексу завдань, оскільки їх необхідно коригувати на вимогу часу.

ДОВІДКОВО: Рішення “Про Стратегію розвитку міста Чернігів на 2007-2015 роки” було прийнято 21 грудня 2007 року на двадцять третій сесії п’ятого скликання.

Робота над проектом розпочалася у 2005 році Міжнародним центром перспективних досліджень “Голос громадськості” у співпраці з Центральноукраїнським регіональним навчальним центром Фундації “Україна-США” за фінансової підтримки Світового банку разом зі спеціалістами структурних підрозділів виконкому міської ради.

Стратегію розвитку міста Чернігів на 2007-2015 р.р. було обговорено та схвалено на громадських слуханнях, що відбулися 14 листопада 2007 року. Завдання, передбачені Стратегією розвитку міста, доведені до Деснянської і Новозаводської районних у місті Чернігові рад, управлінь і відділів міської ради, бюджетних організацій та установ. Цими завданнями вони керуються при складанні галузевих програм та програм розвитку міста.

Комментариев нет:

Отправить комментарий