Поиск по этому блогу

пятница, 29 июля 2011 г.

Молодіжна аналітика в Україні: можливості і перспективи


28 липня 2011 року в Експертному клубі «Чиста політика» відбулася прес-конференція, присвячена завершенню проекту Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень «Активізація аналітичної діяльності молоді – шлях до розвитку громадянського суспільства в Україні». На прес-конференції виконавцями проекту було надано інформацію про заходи, що було реалізовано протягом проектного періоду, їх зміст, результати реалізації.

Юрій Вдовенко, віце-президент Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень, керівник проекту, відмітив, що на сьогодні аналітичні центри є не дуже поширеним елементом громадянського суспільства в Україні. Тому Поліський фонд вже тривалий період займається пропагуванням серед молоді можливостей щодо підвищення спроможності в аналітичній діяльності.

Максим Корявець, менеджер Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень, виконавець проекту, коротко розповів про проведені проектні заходи. Зокрема він наголосив, що даний проект було спрямовано на проведення трьох Всеукраїнських шкіл аналітики, метою яких було покращення аналітичних здібностей у молоді з різних куточків України. Загалом проектом було охоплено 19 регіонів України. Найактивніше (за кількістю поданих заявок на участь у Школах) себе проявили Київська, Львівська, Черкаська, Одеська області та Крим.

В рамках проекту було опубліковано два номери журналу «Поліська аналітика», до яких увійшли кращі публікації учасників Шкіл аналітики. У всіх присутніх була можливість отримати екземпляри журналів.

Також, діяльність в рамках проекту дозволила розширити Міжрегіональну молодіжну аналітичну мережу до Всеукраїнської молодіжної аналітичної мережу, що дозволяє учасникам Шкіл аналітики плідно спілкуватись між собою.

Проект реалізується Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень з 1 серпня 2010 року при підтримці National Endowment for Democracy.

Джерело: Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень

Комментариев нет:

Отправить комментарий