Поиск по этому блогу

среда, 2 марта 2011 г.

Стань професіоналом, допоможи громаді!



Така назва проекту, який презентували представники Центру «Доброчин» Олександр Підгорни й та Олена Короїд на прес-конференції у Експертному клубі «Чиста політика».

Депресивність Чернігівського регіону, фінансова криза, падіння виробництва накладають певний відбиток на рівень життя жителів Чернігівського регіону. Жителі вже не сподіваються, що влада самотужки зможе ці проблеми розв’язати. Відтак тут і зростає роль третього сектору в можливості покращення життя своїх місцевих громад. Місцеві активісти повинні прийти до розуміння, що через ефективну та відчутну роботу неурядових організацій можна сподіватися на реальні зміни в суспільстві та бути почутими владою.

Рівень інституційних можливостей неурядових організації Чернігівщини, які працюють на місцевому рівні – в райцентрах та селищах – залишається дуже низьким. Ініціативні групи і НУО, що працюють у районах, не мають шансів через свій слабкий розвиток бути рівноцінним партнером для влади, а тим більше контролювати та оцінювати її діяльність.

Олександр Підгорний розповів про співпрацю громадського сектору з владою у регіонах:

«З досвіду нашої співпраці з місцевими владами та ОГС Чернігівщини нам достеменно відомо, що існує велика потреба у підвищенні професійного рівня як представників організацій третього сектору, так і їх керівників, оскільки ними стають місцеві активісти, що мають бажання дійсно вирішувати проблеми своєї громади.

Ми сьогодні готові допомогти таким організаціям по підвищенню професійного рівня представників третього сектору Чернігівської області щодо менеджменту НУО та співпраці в діяльності НУО задля підвищення ролі громадськості у вирішенні актуальних проблем місцевого розвитку».

Олена Короїд озвучила основні напрямки діяльності Центру "Доброчин" у рамках проекту "Стань професіоналом, допоможи громаді", за підтримки Програми "Посилення впливу громадянського суспільства" Міжнародного фонду "Відродження":

«Ми пропонуємо:

- проведення спеціалізованих тренінгів для представників ОГС, які потребують підвищення власного професійного рівня (основи внутрішнього менеджменту НУО, фінансовий менеджмент, планування, виконання та звітування, налагодження ефективної співпраці).

- вивчення потреб інститутів третього сектору Чернігівської області в набутті певних знань, вмінь та навичок в сфері менеджменту та співпраці в діяльності НУО

- співпраці з місцевими органами державної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування

- надання консультаційних та інформаційних послуг інститутам громадянського суспільства, які діють на місцевому рівні, щодо покращення їхньої діяльності.

Це дозволить їм більш ефективно діяти на користь громади у вирішенні актуальних проблем місцевого розвитку та виступати партнером влади у вирішенні важливих для регіону завдань».

Джерело: Експертний клуб «Чиста політика»

Комментариев нет:

Отправить комментарий